Envirotextiles, USA Udgivet i Det Grønne Aspekt, Det Røde Aspekt, leverandør – Tags: , ,

Enviro Textiles er et amerikansk firma ejet af Barbara Filipone, fjerde generation af tekstilingeniør.  Det er USA’s største og første firma, som forhandlede hampetøj. Hovedkontor og salg ligger i Colorado i USA og det meste af firmaets varer kommer fra Kina via kontoret i Qingdau på den kinesiske kyst. Enviro Textiles oplyser, at hampen stammer fra små kooperativer af familiebrug, som dyrker hamp som supplerende afgrøde. Hampen høstes med håndkraft og bladene fjernes og komposteres på marken. Hampen bringes til fabrik, hvor stænglerne udblødes i vand og tørrer på markeden. Stænglerne lægges derefter i en blanding af natriumhydroxid og vand, som bringes i kog for at opløse cellulosen. Spildevandet renses ifølge krav fra den kinesiske regering, i et lukket system. De lange fibre bruges til vævning af hampestof, de korte fibre blandes med økologisk dyrket bomuld (godkendt af Control Union i henhold til NOP, National Organic Program).

Fabrikken er ISO 9000 certificeret.  Der er 11 måneders barselsorlov, gratis lejlighed og et varmt måltid om dagen, daginstitution i forbindelse med fabrikken, samt sundhedsklinik, som fabrikken betaler 75 % af. Pensionsalderen er 55 år, hvor man beholder sin lejlighed.  Se evt. mere … envirotextiles.com

Samlet vurdering

Enviro Textiles lever derfor op til Rent tøjs krav om bæredygtige materialer og ordentlige løn- og arbejdsforhold. Det er ikke Rent tøjs politik at købe fra mellemhandlere, fordi det fordyrer varerne, men handlen gav mulighed for at prøve nogle varer i et mindre parti, strømperne af hamp og bomuld og nogle metervarer, som afprøves af en designer mhp. nye modeller.
Se fotos af nogle af varerne:

MK, 4. august, 2016