Økologi betegner en dyrkningsmetode uden kunstgødning og pesticider. Halvdelen af Rent tøjs varelager består af økologisk (organic, hedder det på engelsk) bomuldsfibre (i forhold til indkøbsprisen pr. 1. juli, 2018).

Bæredygtighed er et mere bredt begreb og meget ofte misbrugt. Begrebet omhandler hele miljøet og hele produktionsprocessen og det bæredygtige betegner at det kan gentages i det uendelige, altså at produktionen i dag ikke forhindrer fremtidige generationer i at lave den samme produktion.
Eftersom der er knaphed på vand mange steder i verden er det langt fra sikkert at økologisk bomuldsproduktion er bæredygtig. Der medgår ca. 12.000 liter vand til at producere et kg. bomuld, svarende til et par jeans eller 3-5 t-shirts. De steder, hvor man kunstvandet bomuldsmarker, betyder det ofte at indbyggerne døjer med at skaffe  drikkevand og vand til dyrkning af fødevarer. Det holder ikke for fremtidige generationer. Mange steder må man derfor konstatere at bomuldsdyrkning ikke er bæredygtigt.
 Det er derfor Rent tøj er så begejstret for hamp; det kræver mindre vand, forbedrer jorden med sit rodsystem og kan indgå i fornuftige sædskifter med fødevarer, samt producerer meget stor mængde tekstilfibre pr. hektar. 38 % af Rent tøjs varelager består af hampefibre – også blandet sammen med økologisk bomuld til bluser og t-shirts.
Derfor kalder Rent tøj hampetøj for bæredygtigt, mens bomuldstøj oftest kun kan betegnes som økologisk dyrket.

Der er dog flere processer efter dyrkningen, som kan gøre tøjet ikke-bæredygtigt. Nemlig blegning og farvning med giftige kemikalier, som ikke renses før de udledes på jorden, til åer og floder. Samt vævning/strik/syning på maskiner, som bruger kul/olie i stedet for sol- og vindenergi. Det er ganske vanskeligt at tage alle delprocesserne med og vurdere hvad der er bedst, man må bare indse at intet er helt godt og så vidt muligt undgå kunstige fibre, som udvindes af olie til polyester, acryl, elastan, m.v. Desuden må man undgå konventionel dyrket bomuld, for bomuld er den landbrugsafgrøde, hvortil der anvendes mest sprøjtegift (nemlig 40 % af insectiderne og ca. 10 % af pesticiderne

gotslogo
Gots-mærket er det bedste mærke til tøj, fordi det både handler om økologisk dyrkning og af de følgende processer. Tøj af 100 % hamp er meget sjældent mærket, fordi dyrkningen er så miljørigtigt, at et mærke ikke vil give megen yderlig information, men snarere påføre produktionen flere udgifter til certificerings-organisationerne.

Rest
13 % af Rent tøjs varelager er ikke økologisk dyrket bomuld eller hamp. Det er dels bomuld fra små producenter i Bangladesh og Tanzania, dels  elastan (spandex), som forhindrer undertøj og strømper i at falde ned, og dels en lille smule bananfibre, jute og ruskind fra Bangladesh.