Hvor kommer varerne fra?

Rent tøj har fået leveret tøj og tekstiler fra leverandører fra 4 kontinenter: Det lækreste langfibrede bomuld fra Peru, et kooperativ i Nicaragua, håndvævede tæpper fra stolte kvinder i Tanzania, hamp- og øko-bomuldsblandinger fra Kina, håndvævet tøj fra fair trade organisation i Bangladesh, trash fashion fra Cambodja og hampetøj af lange rene fibre fra Rumænien.

Direkte handel

Rent tøj handler så vidt muligt direkte med virksomheder for at vide så meget som muligt om produktionen og for at spare transport og fortjeneste til mellemhandlere. Mange steder har vi været på besøg, andre steder beror vores godkendelse på tillid til certificering (økologi-mærke, fairtrade-mærket eller fair trade organisationen (WFTO). 85 % af varerne er handlet direkte. Om de sidste 15 % kan siges:
1.) Rent tøj opkøbte et restlager af t-shirts fra Paytime, et højskolehold fra Krogerup Højskole, som nogle år importerede og solgte t-shirts fra Nicaragua. Her er ethvert led i leverandørkæden er udførligt beskrevet fra den økologiske bomuldmark til kooperativet, som syr og eksporterer.
2.) En anden undtagelse var et lille indkøb fra en hampepioner-virksomhed i USA, som har datterselskab i Kina. Der var nogle varer (strømper og garn), som Rent tøj ønskede at afprøve; Men det er klart for dyrt med dobbelttold og ikke bæredygtigt med flytransport.